Ik heb mijn kookboeken en stapels recepten herontdekt!
Sinds een lange tijd is mijn wederhelft de kok des huizes.
Hij is s'avonds gemiddeld 1,5u vroeger thuis van zijn werk dan ik, dus dat lukt perfect!
Ik kan niet klagen over mijn kok, zijn stoofvlees is 1 van zijn toppers,
en vlees perfect bakken is ook een van zijn kunsten.
Als ik eens kook, is het meestal een eenpansgerecht
en smijt ik een beetje van alles bij elkaar, afhankelijk wat er in de koelkast ligt.
Maar nu ben ik een lange tijd thuis wegens zwangerschap
en heb ik dus tijd om wél meer na te denken over onze 'menu'.
Ik werd ook geïnspireerd op vakantie, maar daarover in een later berichtje meer.
Maandag maakte ik dit gerechtje klaar:
Het was heel geslaagd, behalve de limoenrijst..
Die was naar onze smaak een beetje te bitter, volgende keer iets beter doseren dus!
Vroeger was hier in de buurt een thais supermarktje waar je
gemakkelijk alle ingrediënten kon vinden,
maar dat winkeltje is al enkele jaren gesloten.
Nu is het wat meer zoeken naar kaffirblaadjes, palmsuiker en kleine ronde aubergines (die ik trouwens niet gevonden heb, maar vervangen heb door een gewone aubergine)...
maar desondanks was het niet echt een probleem
en smaakten de curry en pistacheballetjes precies zoals ik het gehoopt had! :)
Smakelijke groetjes!
2 opmerkingen:
Mmmm, pistacheballetjes klinken erg lekker!
Het is niet makkelijk om met limoen te werken. Of je hebt net te weinig of net te veel gebruikt. Ook wij kennen dat probleem.
Hoe dan ook, ik ben blij dat het gesmaakt heeft, het klinkt dan ook allemaal overheerlijk!
Een reactie posten