woensdag 27 april 2011

Help mij uit de nood !!!

Ik ben al een tijdje op zoek naar een naaimachine. Ikzelf heb nog nooit zo'n machine in mijn handen gehad. Maar ik zou er graag mee beginnen werken. Daarom vroeg ik mij af of dit de moeite is als beginnersmachine? Wie kan mij wat advies geven?

4 opmerkingen:

joppe zei

Ik ben ook maar een beginner en kocht mij een Singer in de Carrefour(€149). Al heel veel last mee gehad.Naald die vaststak en met geen geweld meer te verwijderen was. Reparatie = €30. Als ik dat nog een paar keer voorheb, kom ik zo al uit op een machine van betere kwaliteit. Dus als je wil blijven stikken doe dan ineens een goede investering! In Mechelen bij Vanrooy zijn ze zeer behulpzaam. Ik kocht daar pas een overlock. En je krijgt 10% als je lid bent van het Leuvens Stiksel. Het is echt de rit waard!

lot zei

dank je voor het advies, joppe !

By Ieke zei

Ik heb pas een nieuwe naaimachine gekocht. Een Pfaff. Een grote investering, maar 3 dubbel en dwars waard. Mijn advies: koop een goede machine. Daar heb je veel meer aan! Bij een speciaalzaak hebben ze ook 2e hands machines. Vaak perfect onderhouden en weggedaan omdat de eigenaresse wat uitgebreiders wil. De goedkope machines zijn vaak niet sterk genoeg om door dikke materialen te komen. Repareren is lastig, omdat de speciaalzaak daar geen verstand van heeft. En als toppunt: vaak zijn er geen eens extra spoeltjes voor te krijgen...

Katrien zei

Ik heb mijn machine op ebay gevonden, een Bernina voor 60 euro!
Je neemt dan natuurlijk een zeker risico, maar bij mij in de buurt is een naaimachine-winkeltje dat gespecialiseerd is in Bernina. Dus als er iets aan mankeert, zou ik daar wel terecht kunnen.
Dus mijn tip: kijk eerst eens in je buurt of er naaimachine-winkels zijn die ook reparaties doen, en in welk merk zijn die dan gespecialiseerd. En zoek daarna de tweedehandssites af.