zondag 7 augustus 2011

Taartbrood of broodtaart?

Geen geknutsel met vilt, wol of stof deze keer, maar wel met bloem, gist, zout, ...

Deze morgen een lekker brood gemaakt met zongedroogde tomaatjes, een provençaalse kruidenmengeling, een geutje olijfolie en afgewerkt met wat zeezoutkorreltjes.  Niet te veel, maar net genoeg. 

Ik geef toe, het kneden en rijzen deed mijn broodbakmachine voor mij.  Ik zocht enkel de ingrediënten tesamen, woog ze zorgvuldig af en deed ze na het kneed- en rijsproces in een bakvorm om nog 25 minuutjes te bakken op 200°C.

Mijn vierkante bakvorm had onlangs de weg naar het containerpark gevonden, het alternatief werd een ronde bakvorm.  Tis weer ne keer iets anders hé!

Mijn brood ziet er dan ook een beetje uit als een taart, 
en de taart smaakt voornamelijk naar brood :-) 

Zelfs mijn zoontje Oskar had er al zin in! Zie dat handje!


Groetjes en smakelijk,
flooke

3 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Hmmm, ik krijg er al zin in. Lekker, vers brood dat nog een beetje warm is...

Kaatje zei

oh heerlijk, wij hebben ook zo graag zelf gebakken, vers brood..
Smakelijk!

lot zei

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm