woensdag 29 februari 2012

2 cm versmallen of ...

Een tijdje geleden kocht ik een knalgeel stofje. Ik wou er dolgraag een rokje mee maken maar ik durfde er niet aan te beginnen . Je moet weten dat ik geen enkele voorkennis heb van naaien. Ik zet mij aan de machine en probeer ... :-).
Zaterdag hadden we een ELIEFLO-dag. Dit leek mij een ideaal moment om eraan te beginnen. Als ik iets niet wist, dan kon ik om advies vragen aan the girls (weet niet of dit altijd wel een goed idee is , ik citeer EL: "wat bedoelen ze met , stik dit vast"?????????)
Beleg, paspel, blinde rits, biais het kwam er allemaal aan te pas en het lukte ook redelijk goed. Tot ik het moest aandoen .... Ik had dus zelf een patroon getekend en had vergeten de naden mee te rekenen. Tedoeme, gevolg ... rokje te smal.
Een mogelijke optie is nu 2 cm vermageren, maar ik denk dat ik gewoon een nieuw geel stofke zal kopen en opnieuw beginnen :-).


Voorkant
Achterkant


5 opmerkingen:

Anka Vandenrul zei

elk begin is moeilijk :)
nu je de eerste stappen eindelijk hebt durven zetten,
zal het de volgende keer veel gemakkelijker gaan :)
Wel een leuk stofje ;)

Grtjs

TIO zei

Jammer! Het zier er alvast leuk uit!

Evelien zei

Ik heb gisteren het boek van Mme ZsaZsa besteld 'allemaal rokjes' misschien een tip? Ik vind het allesinds knap want mijn rokjes zijn er allemaal met zo'n sexy rekker vanboven!

Kreatita T zei

Heel erg knap! Jammer van die 2cmtjes...

els zei

ik zou zeggen, geef het aan mij... ben een poging aan het doen om te vermageren! Er zouden wel meer dan 2 centimetertjes af moeten maar dan heb ik een (ambitieus) doel voor ogen hé ;p